martes, 25 de junio de 2013

Un partit de futbol inclusiu al tancament de la temporada de la Fundació U.E. Tona


La Fundació Unió Esportiva Tona tanca la temporada amb un partit entre jugadors de l’infantil i cadet b de la Fundació U.E Tona i jugadors del Club CAR U.E Tona. Un partit per la inclusió social dins del Club.

L’Acte també ha comptat amb dos partits amistosos entre el Benjamí c: Fundació UE Tona – OAR VIC i el Benjamí A: Fundació UE Tona – OAR Vic que han acompanyat la jornada de tancament de la temporada.

Després de dos mesos de l’inici de la col·laboració entre la Fundació Unió Esportiva Tona i El Club Car de l’Associació Sant Tomàs, facilitant l’extraescolar de futbol als alumnes de l’escola Estel, avui a les onze del matí a les instal·lacions de la Fundació Unió Esportiva Tona s’ha fet el partit de tancament de la temporada.
El partit ha acabat amb un empat 3 a 3, fent després una ronda de penals. Però avui el resultat era el de menys, l’important per ells era poder fer un partit a les instal·lacions del Tona davant de l’afició; pares, amics i col·laboradors que han pogut veure el resultat d’aquesta iniciativa que va començar el passat mes d’abril.

Durant 2 mesos una desena d’alumnes de l’escola Estel han pogut practicar el futbol una hora a la setmana gràcies a la col·laboració de tres entrenadors de la Fundació Unió Esportiva Tona. El Moisès, el Toni i l’Eric. Tots tres avui han coincidit en valorar l’experiència molt positiva, “tot i que els avenços tècnics no són gaires (dos mesos dóna per poc) sí que ja han après a jugar amb equip i a respectar les normes”. –Ha explicat el Moisès -“Tot i així ells no són els únics que han après, ja que nosaltres hem après una lliçó d’humilitat”,- comentava el Toni- “hem après a trobar un sentit més lúdic en el futbol, no només guanyar sinó també participar”.-afegia l’Èric.

Dos dels jugadors de l’equip Club Car Fundació Unió Esportiva Tona , en Joan i l’Aitor, han comentat que els ha agradat molt aprendre com moure’s amb la pilota i asseguren que si l’any que ve es torna fer ells s’hi apuntaran encantats.

Al acabar el partit els entrenadors han donat un diploma a tots els jugadors. Tot han estat felicitacions. Els pares d’aquests també han volgut agrair als entrenadors la seva implicació en l’activitat. Felicitacions també tant pel Club Car com per la Fundació Unió Esportiva Tona, ja que ahir tots dos clubs van ser guanyadors en la seva categoria (Club Car: en la seva tasca en l’esport adaptat, i la Fundació UE Tona: per la solidaritat esportiva)dels Premis Olimpía que va entregar la Diputació de Barcelona en un acte per a esportistes de la Catalunya central, que es va celebrar ahir a la nit a Calaf, el Bages.

Aquest és un exemple clar de la inclusió social en l’esport que s’espera que l’any que ve pugui tenir continuïtat.